Galleria

Seuran toimintakertomus vuodesta 2016

Lähestyvä 100-vuotisjuhlavuosi oli vaikuttamassa monessa asiassa jo tänä vuonna. Isoin asia oli seuran nimen päivittäminen nykyaikaan ja seuran monimuotoisuutta paremmin vastaavaksi eli Liikuntaseura Poriksi. Uusi nimi hyväksyttiin vuosikokouksessa yksimielisesti. Samalla uudistettiin nettisivut ja luotiin seuralle oma vaatemallisto Satakunnan Brändituotteen avustuksella. Nyt jokainen voi tilata itselleen seuran logolla varustettuja tuotteita helposti nettisivujen kautta.

Juhlavuoteen valmistauduttiin tekemällä seuran juhlajulkaisu, joka kattaa laajasti seuran ensimmäisen 100 vuoden historian. Kirjaa oli tekemässä suuri joukko johtokuntalaisia sekä seuran entisiä ja nykyisiä aktiivijäseniä. Juhlakirjan tekemiseen palkattiin Ella Koota, joka puolen vuoden ajan keräsi tarinoita ja kirjoitti julkaisua. Kirjan taittoi Eveliina Sillapää ja painoi BrandId. Juhlajulkaisua painettiin 500 kpl. Juhlajulkaisun tekeminen oli haastavaa, mutta antoisaa ja seuran historia saatiin vihdoin kansiin. Kirja runsaine kuvineen on mielenkiintoista luettavaa. Kirja julkaistiin Satakunnan Kansan Kansantorilla 2.11. ja paikalla oli runsaslukuisesti kirjan tilanneita sekä lehdistöä. Marja Koskinen ja Susanne Kokko kävivät kertomassa kirjasta myös Radio Porissa. Kirjaa myydään toimistolla, Porin Info-kirjakaupassa sekä Sokoksessa.

Seura järjesti kuluneena vuonna Voimisteluliiton kanssa Länsi-Suomen voimistelun Stara-tapahtuman urheilutalolla 19.3. ja samassa kilpailtiin myös Joukkuevoimistelun 12-14v. harrastesarjan kilpailu. Urheilutalo oli täynnä innokkaita voimistelijoita ympäri Satakuntaa ja harrastesarjan kilpailuun tultiin kauempaakin. Tapahtumaa järjesti johtokunnan apuna voimistelijoiden vanhemmat.

Seuran hallinnon suurin muutos oli siirtyminen sähköiseen taloushallintoon. Laskut tulevat joko sähköpostilla tai paperilaskuina tilitoimistoon, joka skannaa ne ohjelmaan. Näin säästytään laskujen monelta eri käsittelyltä ja laskuja on jälkikäteen helppo tarkastella.

Tuntitarjontaa oli 14 paikassa eri puolilla kaupunkia, 98 harjoituskertaa viikossa. Liikuntaseura Pori tarjosi perheliikuntaa, lasten liikuntaa, joukkuevoimistelua, telinevoimistelua, tanssia, cheerleadingia sekä monipuolisia aikuisten tunteja. Kilpailutoiminnan lajeina olivat cheerleading, joukkuevoimistelu, telinekoulu, team gym ja tanssillinen voimistelu.

Seura palkkasi kesällä sekä joukkuevoimistelun että cheerleadingleirien ohjaajiksi seuran lajien ohjaajia. Länsi-Suomen Osuuspankki tuki yhden työntekijän palkkauksessa.

Vuonna 2016 seurassa oli 1877 jäsentä. Jäsenmäärän jakautuminen eri ikäryhmiin ilmenee alla olevasta taulukosta. Ohjaajia seurassa oli 145.

Galleria