Galleria

Seuran toimintakertomus vuodesta 2017

Seuran 100-vuotisjuhlavuosi vietettiin juhlavissa ja liikunnallisissa merkeissä. Seuran perinteisessä kevätnäytöksessä näytöksiä oli tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi (6.5.), jotta kaikki halukkaat pääsivät katsomaan näytöstä. Syksyn voimistelugaalassa näytöksiä oli niin ikään kaksi, (8.10.) millä varmistettiin kaikille halukkaille paikka tässä seuran ainutlaatuisessa 100-vuotisjuhlagaalassa Porin Teatterissa. Kaikki näytökset olivat lähes loppuunmyytyjä, joten ratkaisu oli oikea.

Juhlavuosi näkyi seuran liikuntatunneillakin; joka kuukaudella oli oma teemaliike, jota tehtiin aina 100 kertaa. Lapsilla ja aikuisilla oli omat liikkeensä.

Helmikuun 11. päivän iltana isännöitiin yhdessä LiikUn kanssa Lounais-Suomen Urheilugaalaa, joka järjestettiin perinteisesti Cygnaeuksen koulun ruokasalissa. Kattauksessa oli jokaiselle vieraalle osoitettu seuran logolla varustettu pieni vesipullo. Juhlassa esiintyivät cheerleadingin Sennut-joukkue ja joukkuevoimistelun kilparyhmä Mimosa.

Seuran sinetti uusittiin 9.9. ja samalla päivitettiin seuran Toimintakäsikirja. Syksyllä ohjaajien harjoittelua uusittiin ja luotiin Ohjausharjoittelun suorituskortti. Ohjausharjoittelu on edelleen 40 tuntia, mutta näistä 20 on harjoittelua omassa ryhmässä. 10 tuntia on tutustumista seuran muihin tunteihin, 5 tuntia on koulutusta ja 5 tuntia on tuntien suunnittelua.

Juhlavuotena perustettiin joukkuevoimistelun stipendirahasto. Aloituspääoma koottiin järjestämällä 3.9. jumppapäivä aikuisille. Stipendirahaston kautta on mahdollisuus anoa avustusta joukkuevoimistelun kustannuksiin.

Seuran 100-vuotisesta historiasta koottiin näyttely (20.9.-7.10.) Porin kaupunginkirjastoon ja siellä oli esillä seuran asuja, voimisteluvälineitä ja tietoa seuran historiasta. Seuran 100-vuotisjuhlavuoden pääviikonloppu oli 7.-8.10. Lauantaina järjestettiin Voimistelijatreffit, jonne kokoontui entisiä ja nykyisiä seuran jäseniä. Paikalla oli 51 voimisteluhenkistä naista muistelemassa seuraa ja seuran toiminnan parissa vietettyjä aikoja. Sunnuntaisen gaalapäivän aloitti Porin kaupungin järjestämä juhlavastaanotto raatihuoneella.
Paikalle oli kutsuttu seuran kunniamerkkien saajat, yhteistyökumppanit ja ystäväseurojen edustajat.

Seuran joukkueet menestyivät hyvin kilpailuissa ja erityistä ylpeyttä seuralle toivat cheerleadingin Super Cheer -kilpailut, jossa seuran kolme joukkuetta voitti kultaa: Minidragons edistyneet minit -sarjassa, Dragonflies keskitason juniorit -sarjasssa ja Dinosaurs keskitason minit -sarjassa. Menestyksen johdosta joukkueille järjestettiin mitalikahvit toimistolla, jonne kutsuttiin kilpailijat, joukkueenjohtajat ja valmentajat.
Liikuntatunteja järjestettiin 15 paikassa eri puolilla kaupunkia ja 96 harjoituskertana viikossa. Liikuntaseura Pori tarjosi perheliikuntaa, lasten liikuntaa, joukkuevoimistelua, telinevoimistelua, tanssia, cheerleadingia sekä monipuolisia aikuisten tunteja. Kilpailutoiminnan lajeina olivat cheerleading, joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, TeamGym ja tanssillinen voimistelu.

Seura palkkasi kesällä joukkuevoimisteluleirin ohjaajiksi seuran lajin ohjaajia. Lisäksi toimistossa on ollut tuntityöntekijöinä ruuhka-aikoina Raisa Koppelomäki ja Anni Naukkarinen. TET-oppilaana oli Venla Hakakoski. Johtokunta haki joulukuussa OKM:n myöntämää Seuratukea työntekijän palkkaukseen, jotta seuraan saataisiin lisää henkilökuntaa vastaamaan kasvavan seuran tarpeita.

Vuonna 2017 seurassa oli 1867 jäsentä. Ohjaajia seurassa oli 154.

Galleria