Galleria

Seuran toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Vuosi 2018 on perustoiminnan vuosi juhlavuoden jälkeen. Tänäkin vuonna jatketaan ohjaajiin ja valmentajiin panostamista sekä rahallisesti että laadullisesti tarjoamalla heille koulutusta ja mahdollisuutta vaikuttaa seuran toimintaan. Seuralle luodaan nuorten tiimi NuVo, jonka jäsenet ovat mukana suunnittelemassa seuran toimintaa.

OKM:n seuratukea on haettu työvoiman palkkaamiseen ja sen saaminen selviää huhtikuussa. Uuden työntekijän tehtäväkuvaan kuuluu mm. valmentajapolun luominen, erilaisten oppaiden päivitys ja ryhmien tavoitteiden luominen.

Uutena lajina vuodelle 2018 palaa tanssillinen voimistelu seuran entisten joukkuevoimistelijoiden toimesta. Seuran johtokunta yhdessä vapaaehtoisten kanssa järjestää keväällä Stara-tapahtuman 7-12-vuotiaille voimistelijanaluille sekä harrastekisat 12-14-vuotiaille. Syksyllä 2018 järjestetään joukkuevoimistelun Kaupunki Cup. Molemmat tapahtumat pidetään urheilutalolla.

Keväällä päivitetään seuralle uusi visio 2018-2023. Tavoitteena on olla alueen vahvin seura liikuttamassa porilaisia lapsia ja nuoria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALA

Vuosi 2018 aloitetaan keskiviikkona 3.1. Lihaskuntotunnilla ja sen jälkeen on Bodybalance-tunti, joka jatkaa ainoana lisämaksullisena tuntina syksyn 2017 lukujärjestyksen mukaan.
Kevät jatkuu pääosin syksyn lukujärjestyksen mukaisesti. Rautakarhu-kokeilu päättyi jouluun vähäisen kävijämäärän vuoksi ja ohjaajan toivomuksesta. Lattari siirretään kevään ajaksi Cygnaeuksen koululle aikaisempaan aikaan.
Viikolla 7 järjestetään Ystäväviikko, jolloin jäsenien on mahdollista ottaa ystävä mukaan tunneille ja kaikki tunnit ovat ilmaisia, myös Bodybalance. Koulujen loma-aikoina järjestetään perinteisesti supistettua toimintaa.
Ohjaajille järjestetään yhteinen ”koulutus”päivä Porissa pidettävässä FitMix-jumppatapahtumassa Porin urheilutalolla 10.2. Lisäksi järjestämme Suomen Voimisteluliiton tilauskoulutuksen elokuussa. Koulutus on ensisijaisesti ohjaajille ja jos mahtuu niin myös salikavereille ja johtokunnan jäsenille.
Ohjaajia kannustetaan osallistumaan koulutuksiin mahdollisuuksiensa mukaan. AiLi-tiimi kokoontuu aina tarpeen vaatiessa ja ohjaajat kutsutaan koolle keväällä, syksyllä ja joulukuussa pikkujoulun merkeissä.
Salikaverit toimivat edelleen saleilla ohjaajan apuna eri tilanteissa ja hoitavat jäsenkorttien tarkastuksen, kymppikorttien myynnin ja kertamaksun rahastuksen. Salikaverien yhteiset tapaamiset järjestetään kaksi kertaa kaudessa, elokuussa aloituspalaverin ja joulukuussa vuoden päätöspalaverin muodossa.
Kesäjumpat jatkuvat koulun salissa juhannukseen. Tämän jälkeen ohjaajat viettävät ansaittua lomaa ja aloittavat jumpat elokuussa, kesäjumpan tapaan, kerran viikossa ja tunnit ovat näytetunteja syksyn tunneista. Syyskausi alkaa viikolla 36.

Pyrimme pitämään hyvät ohjaajamme ja monipuolisen lukujärjestyksen myös ensi syksynä!

3. KILPAILUN TOIMIALA
3.1. CHEERLEADING

Cheerleadingissä on tavoitteena vuonna 2018 jatkaa laadukasta toimintaa. Tavoitteena on liikuttaa isoa määrää lapsia ja nuoria eri tasoisissa joukkueissa tavoitteiden mukaisesti. Kilpailumenestys pyritään pitämään jatkossakin korkealla.

Suunnitelmissa on hankkia kaikille kilpajoukkueille aktiiviset jojot, joille järjestetään heti alkuvuodesta koulutus, jossa sovitaan jojoille kuuluvat tehtävät. Tavoitteena olisi lisätä joukkueenjohtajien tehtäviä siten, että valmentajat voisivat enemmän keskittyä valmentamiseen. Joukkueen valmentajat miettivät yhdessä jojojensa kanssa joukkueen varainkeruuasiat. Lisäksi jojojen apua tarvitaan jatkossakin erilaisten tapahtuminen järjestämisessä, mm. puffetti, arpajaiset ja cheermaton tuominen näytökseen. Joulunäytös järjestetään tänäkin vuonna urheilutalolla.
Ohjaajia pyritään kouluttamaan edelleenkin. Ohjaajakunta uusiutuu koko ajan eli vanhoja kokeneita ohjaajia lopettaa aktiivisen valmennustoiminnan, ja uusia ohjaajia aloittaa joka vuosi. Uusia ohjaajia koulutetaan SCL:n pitämissä Ohjauksen perusteet- ja Fysiikkavalmennuksen perusteet -koulutuksiessa. Lisäksi tavoitteena on saada ainakin yksi tilauskoulutus vuoden aikana, johon pääsisi suuri joukko ohjaajiamme. Tarvittaessa pidetään omia perehdytys-koulutuksia uusille valmentajillemme.
Treenipaikkana toimii pääosin oma cheer-halli. Kevätkaudella tarvitaan ainoastaan yksi vuoro Urheilutalolta. Kevätkaudella B-minien yksi vuoro pidentyy kahden tunnin mittaiseksi. Syyskaudella B2-minit saavat haluamansa kolmannen treenikerran. Syyskaudella on tavoitteena, että yksi C-minijoukkue harjoittelisi kaksi kertaa viikossa ja osallistuisi aloittelija-tason kisoihin. Tämä joukkue kootaan karsinnan perusteella. Myös valmentajat tähän joukkueeseen valitaan C-minivalmentajista lähinnä innokkuuden mukaan, mutta myös kokemus huomioiden.
B-mineille tilataan uudet kisapuvut, koska minien pukutilanne on huono. Puvut ovat hyvin vanhoja ja pinttyneitä. Lisäksi c-mineille tehdään hameita vanhoista sennujen puvuista Anneli Jolman toimesta.
Cheerpuolen asioita hoitaa ja kehittää edelleen cheer-tiimi, jossa toimii myös aktiivisesti valmentamisen lopettaneita henkilöitä. Lisäksi Anni Naukkarinen työskentelee tammi-helmikuun seurassa ja hoitaa cheer-puolen asioita laaja-alaisesti helpottaen cheer-tiimin ja Aneten työtaakkaa.
A-junnut joukkue Damselflies pääsee osallistumaan maajoukkueleireille peruuntumisten takia. Joukkueet kilpailevat entiseen malliin aktiivisesti oman tasonsa kisoissa. Joukkueet pitävät omia leiriviikonloppuja ja hankkivat tarvittaessa ulkopuolisia valmentajia pitämään teemapäiviä. Anni Naukkarinen auttaa kisoihin ilmoittautumisissa sekä kaikissa muissakin asioissa.


3.2. JOUKKUEVOIMISTELU

Kevätkauden 2018 joukkueet treenaavat syksyn 2017 kokoonpanoin. Syksyn 2018 joukkueet muodostetaan seuran valmentajaresurssit sekä voimistelijoiden ja heidän perheidensä tavoitteet mahdollisuuksien mukaan huomioiden. Yhteistyötä viritellään myös naapuriseuran Ulvilan Voimistelu ja Liikunnan kanssa.
Tavoitteena on jatkaa seuran vanhimpien JV-tyttöjen kouluttamista valmentajiksi ja tuomareiksi. Maaliskuussa seuramme järjestää Porin Urheilutalolla alueellisen Stara- tapahtuman jonka yhteydessä on myös JV 12-14v harrastekilpailu.
Toukokuussa on suunnitteilla uusi lajin markkinointikampanja kouluilla.
Kesäkuussa osallistutaan Suomi Gymnaestradaan, 7-12v. tyttöjen Salainen Labyrintti- kenttäohjelmaan.
Marraskuuksi seura on hakenut oikeutta järjestää Joukkuevoimistelun Kaupunki Cup -kilpailun.

Nuppuvoimistelu 4-5v. ja 6-7v.
Nuppuvoimistelun molemmat ryhmät harjoittelevat keväällä 2018 kerran viikossa. Kauden tavoitteena on opetella perusliikuntataitoja sekä voimistelun alkeita leikinomaisesti. Nuppuvoimistelusta on mahdollisuus vanhimpien siirtyä Team Sirineen voimistelemaan. Nuppuvoimisteluun on ollut koko ajan jonoa ja kaikkia halukkaita ei ole pystytty ottamaan ryhmään mukaan.

Team Sirine
Sirine harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Joukkue osallistuu Stara-tapahtumiin sekä esiintyy kevätnäytöksessä.

Sirium
Sirium osallistuu Stara-tapahtumiin ja kevätnäytökseen. Tavoitteena on kehittyä lajitaidossa, liikkuvuudessa ja jalkatekniikassa. Lajiharjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa ja kerran viikossa balettitunti.

Zirkonium
Zirkonium harjoittelee keväällä 2018 neljä kertaa viikossa seitsemän tytön joukkueella. Joukkue siirtyy 12-14v kilpasarjaan. Kilpailujen lisäksi Zirkonium esiintyy kevätnäytöksessä ja osallistuu kesällä Turussa Gymnaestrada Suomi -tapahtuman tyttöjen kenttäohjelmaan. Syksyllä joukkue aloittaa harjoittelun uudella kilpailuvälineellä, vanteella.

Mineral
Mineralit jatkavat kisaamista 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa keväällä 2018. Joukkueen pienen voimistelijamäärän vuoksi syksyn 2018 tilanne on vielä auki. Mahdollisia yhteistyökuvioita ulvilalaisten kanssa pidetään vireillä.

Mimosa
Mimosat jatkavat keväällä 2018 kilpailemista 16-20- vuotiaiden kilpasarjassa uudella vapaaohjelmallaan. Heinäkuussa 2018 joukkue osallistuu Italian Festival del Sole - tapahtumaan, jossa esitetään kolme kertaa 7,5 minuutin ohjelmakokonaisuus. Syksyn 2018 treenikertoja ja kisaosallistumisia mietitään tarkemmin kevään jälkeen. YO-kirjoitusten ja pääsykokeiden vuoksi kaudesta 2018-2019 tulee Mimosoiden ”jäähdyttelykausi”.

4. LASTEN JA NUORTEN LIIKUNNAN TOIMIALA

Lasten ja nuorten harrasteliikunnan tavoitteena on tarjota eri ikäisille lapsille aina vauvoista teini-ikäisiin asti monipuolisia sisäliikuntamahdollisuuksia eri puolilla kaupunkia. Tuntien ohjaajat on koulutettu oman lajinsa osaajiksi ja seura kannustaa heitä hankkimaan vuosittain lisäkoulutusta Voimisteluliiton järjestämillä kursseilla.

Harrasteliikunnan laadun takaamiseksi on lasten ja nuorten tunneille laadittu yhteiset tavoitteet, joita päivitetään tarvittaessa tuntivalikoiman muutosten mukaan. Erityisesti lasten tuntien lisääntyneeseen kysyntään pyritään vastaamaan perustamalla mahdollisuuksien mukaan uusia rinnakkaisryhmiä.
Rinnakkaisryhmiä kannustetaan yhteistyöhön eli tuntisuunnitelmien tekemiseen ja yhteisiin näytösesityksiin. Kevätnäytös toukokuussa on monen harrasteliikuntaryhmän kauden huipennus.

Ohjaajasopimusten laadinnasta on tullut jo vakiintunut käytäntö, joten sitä jatketaan tälläkin kaudella. Tutor-ohjaajia pyritään hyödyntämään aikaisempaa enemmän etenkin sijaisjärjestelyissä. Ohjaajia kannustetaan osallistumaan Voimisteluliiton koulutuksiin ja ohjaajien välistä yhteistyötä pyritään pitämään yllä tarvittaessa kokoon kutsuttavissa lajiryhmäkohtaisissa palavereissa. Kaikki lasten ja nuorten toimialan ohjaajat kokoontuvat yhteen sekä ennen syyskauden alkua että joulu- ja kevättapaamisissa.

Lanu-tiimin vastaavana on toiminut vuoden 2017 alusta Katri Sundvall. Hänen tavoitteensa on edistää ryhmän sisäistä tiedottamista ja ohjaajien välistä vuorovaikutusta mm. säännöllisin väliajoin lähetettävien infokirjeiden ja palautteen keräämisen muodossa. Syyskaudella lanseeratun ohjaajaharjoitteluvihkosen toimivuutta testataan myös kevätkaudella 2018.

Syyskaudella perustetun Whatsapp-ryhmän toiminta on hyväksi todettu ja sitä kehitetään edelleen.

Ohjaajien joulujuhlassa lanseerattiin ajatus Nuvo- tiimistä, eli nuorten ohjaajien ryhmästä, joka toisi uusia ideoita, ajatuksia sekä kehittämisen ja uudistamisen kohteita mitä moninaisimpiin asioihin seuran eri toiminnoissa.

Nuvon tavoitteet ovat:
• kiihdyttää valmentajien rekrytointia seurassa
• tukea nuoria hyödyntämään arvokasta seurakokemusta tulevaisuuden työnhaussa
• kehittää nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Nuvon toiminta:
• Nuvo toimii itsenäisenä tiiminä, joka edistää itselleen kiinnostavalle tuntuvia asioita.
• Nuvo-tiimi voi kehittää jotain olemassa olevaa asiaa esimerkiksi antamalla uutta kulmaa ja näkemystä seuran markkinointiin ja tiedottamiseen, kevätnäytökseen, seuravaatteisiin, valmennusleireihin ja niiden sisältöihin ja vaikka mihin.
• Nuvo-tiimi voi luoda jotain aivan uutta ja seuran toiminnassa ennennäkemätöntä toimintaa ja toimintakulttuuria
• Nuvo-tiimi kokoontuu säännöllisesti ja tuo ideansa johtokunnan käsiteltäväksi.

Nuvon toimijat:
• Nuvoon voivat hakea vapaamuotoisella hakemuksella kaikki alle 25-vuotiaat ohjaajat.
• Nuovoon tullaan valitsemaan heistä 8-10 jäsentä.

Nuvo-tiimin toiminta pyritään käynnistämään heti vuoden 2018 alussa.

Kevään 2018 tuntivalikoima ohjaajineen:

Vauvat alle 1v. + aikuiset Saara Kotiranta ja Sade-Maria Jokela
Taaperot 1-2v. Saara Kotiranta ja Sade-Maria Jokela
Taaperot 2-3v. Saara Kotiranta ja Sade-Maria Jokela
Pirpanat alle 6v. perheille Elina Vahvelainen, Reija Halmela, Aino Savolainen
Nuppuvoimistelu 4-5v. Marja Koskinen, Amanda Nenonen, Jenni Seppälä
Nuppuvoimistelu 6-7v Isa Ilomäki, Maria Peltonen ja Tiia Anttila
Vekarat 4-6v. Toejoki Emmi Sundvall, Emma Kukkula/Martina Salokangas Vekarat 4-6v. Vähärauma Marja Koskinen, Amanda Nenonen, Jenni Seppälä
Vekarat 4-6v. Ruosniemi Anniina Kaapeli, Erika Lindström, Hanna-Maija Peurala, Iida Kivikko
Tarzan pojat 4-6v. Elina Vahvelainen, Reija Halmela ja Aino Savolainen
Pelit ja leikit tytöille ja pojille 7-10v Anniina Kaapeli ja Erika Lindström
Little Dance 9-12v Petra ja Riikka Raitaniemi
MixTreeni 7-10v. Emma Kukkula ja Martiina Salokangas
Baletti 7-10 v. Janina Kontio
Voimistelukoulu 7-10v. Eeva Sadova ja Kristina Lilya

Syyskaudella 2018 lanu-tiimiin pyritään rekrytoimaan hiphopin, street-/showdancen ohjaajia seuran tanssillisen tarjonnan monipuolistamiseksi

4.1 TELINEVOIMISTELU

Telinekoulu haluaa tarjota edelleen harrastusmahdollisuuden mahdollisimman monelle eri-ikäiselle ja tasoiselle voimistelijalle. Tällä toimintakaudella jatketaan telinevoimistelun tuntipohjien kehittämistä sekä koko telinevoimistelun tuntisuunnitelmien sekä osaamistavoitteiden yhtenäistämistä. Myös ryhmien nimet uudistetaan yhtenäisiksi.

TeamGym- valmennusryhmä Hotpinks jatkaa uudella nimellä Cesium. Cesium aloittaa keväällä 2018 kilpailemisen 2. luokassa. Seuramme toinen TeamGym-joukkue Ciluettes aloittelee kilpa-uraa keväällä 2018 kilpaharraste-sarjassa. Molempien joukkueiden kisakausi alkaa Tampereelta TeamGym Cup 1 -tapahtumasta, mikäli molempien kilpaluokat kisoissa järjestetään. Kauden aikana pyritään järjestämään TeamGymin treenipäivä Porissa. TeamGym tarvitsee apuja valmennukseen, jota pyritään paikkaamaan ottamalla mukaan yksi uusi apuvalmentaja.

Telinevoimistelun valmennusryhmä Timantit on jaettu kolmeen ryhmään (Kilpa, Starat ja Tähdet). Kilparyhmien kausi alkoi omalla treenipäivällä urheilutalolla 2.1. Kilpailukausi aloitetaan seuran järjestämässä alueen Stara-tapahtumassa Porissa, jossa Starojen ja Tähtien lisäksi kisaavat myös Kilpa, joille tapahtuma toimii hyvänä harjoituskilpailuna. Ensimmäisiin B-luokan kilpailuihin osallistutaan huhtikuussa. Voimistelijat, joilla ei vielä ole osallistumisoikeutta B-luokan kilpailuihin, osallistuvat keväällä ja syksyllä Stara-tapahtumiin. Timanttien valmennustoimintaa pyritään tehostamaan entisestään kouluttamalla valmentajia ja tuomareita. Timantit tarvitsevat lisäksi myös yhden uuden apuvalmentajan.

Telinekoulu järjestää Sirkusillan kevätkauden loppupuolella, kuten aikaisempinakin vuosina.

Helmikuussa pyritään pitämään koulutus omille ohjaajillemme, johon toivotaan runsasta osanottoa. Koulutuksessa perehdytään liikkeiden neuvomiseen, tukiotteisiin ja asioihin, joihin ohjaajat kaipaavat neuvoja. Ohjaajia kannustetaan kouluttautumaan myös Voimisteluliiton tarjoamissa koulutuksissa. Toiveena olisi järjestää tuomarikoulutus ohjaajille. Telinekoulun ryhmäjaot tulevat pysymään syksyllä kutakuinkin samoina.
Vaikka seura on aktiivisesti hankkinut uusia välineitä niin TeamGymin kuin telinevoimistelijoidenkin käyttöön, vaativat kaikki kilparyhmät lisää harjoitusaikaa. Tämä pyritään hankkimaan oheisharjoituksilla. Telinetilan rajallisen ajan vuoksi telineillä oloaika pyritään käyttämään vieläkin tehokkaammin.

Uusia jäseniä niin TeamGymiin kuin Timantteihinkin otetaan mahdollisesti kesällä.

5. KILTA

Tammikuun kiltaillassa Viikkarin Valkamassa vietetään vanhojen lelujen iltaa.
Helmikuussa Suomalaisella klubilla vietetään tänä vuonna pyöreitä vuosia täyttävien syntymäpäiväjuhlia. Kilta tarjoaa lounaan sankarittarille, muut maksavat 33,50 euroa. Kilta tarjoaa kaikille onnittelumaljat.
Maaliskuussa Viikkarin Valkamassa on vuosikokous ja muuta ohjelmaa.
Huhtikuussa on Länsi-Suomen kiltojen sisarpäivä.
Toukokuussa ulkoillaan tuttuun tapaan Kirjurinluodossa ja lopuksi juodaan kahvit.
Syyskuussa on retkipäivä.
Lokakuussa on kynttiläilta Viikkarin Valkamassa.
Marraskuussa pidetään pikkujoulut.

Toiminta-ajatus: Älä kilpaile muiden kuin itsesi kanssa, älä anna muiden määritellä itseäsi, älä ole mustankipee vaan seuran kipee.

Galleria