Galleria

Seuran toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Vuosi 2017 on Liikuntaseura Porin 100-vuotisjuhlavuosi ja sitä juhlitaan monin eri tavoin. Haastamme kaikki ottamaan osaa kuukausittain vaihtuviin haasteisiin ja ne näkyvät myös kaikilla tunneillamme. Olemme mukana Satakunnan Urheilugaalan järjestelyissä ja järjestämme oman voimistelugaalan lokakuussa Porin teatterilla. Kevään näytöksiä järjestämme kaksi, jolloin kaikki halukkaat pääsevät varmasti katsomaan esityksiä.

Ohjaajien kouluttautumista jatketaan tilaamalla seuralle tilauskoulutuksia, osallistumalla liittojen koulutuksiin sekä järjestämällä itse ohjaajille koulutuspäiviä.

Tavoitteena on pitää tulevanakin vuonna seuran toiminta yhtä vetovoimaisena kuin tähänkin asti ja maltillisesti kasvattaa toimintaa. Tuntien erilaisuus, laadukkuus ja mahdollisuus sekä harrastaa että kilpailla ovat avaimet hyvään toimintaan.

Liikuntaseura Porin nimeä levitetään ja markkinoidaan niin, että se löytää ihmisten mieliin ja tulisi tutuksi kaikille entisenä Porin Naisvoimistelijat ry:nä.

  

2. AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALA

Vuosi 2017 aloitetaan keskiviikkona 4.1. Laviksella ja sen jälkeen on Bodybalance-tunti, joka jatkaa ainoana lisämaksullisena tuntina syksyn 2016 lukujärjestyksen mukaan. Vuosi alkaa avointen ovien viikolla, viikko 2, jolloin pääsee ilmaiseksi kokeilemaan Liikuntaseura Porin aikuisten treenitunteja. Koulujen lomaviikoilla järjestetään perinteisesti supistettua toimintaa.

Trendikästä HIIT-tuntia, (high intensity interval training), jatketaan. Syksyllä 2017 on tarkoitus yhdistää se Syke-tunnin kanssa, jolloin saadaan yksi 45 minuutin tunti. Lattari-tunti loppui ohjaajan toiveesta joulukuuhun ja tilalle tuli Lavis. Lavis-tunteja on kevätkaudella kaksi, Marianne Schreyn pitämä tunti Kuninkaanhaassa ja uutena Maarit Myllymäen Lavis tiistaisin Porihallilla.

Salikaverit toimivat edelleen saleissa ohjaajan apuna eri tilanteissa ja hoitavat jäsenkorttien tarkastuksen, kymppikorttien myynnin ja kertamaksun rahastuksen. Salikaverien yhteiset tapaamiset järjestetään kaksi kertaa kaudessa, elokuussa aloituspalaverin ja joulukuussa vuoden päätöspalaverin muodossa.

Ohjaajia kannustetaan osallistumaan koulutuksiin mahdollisuuksiensa mukaan. AiLi-tiimi kokoontuu aina tarpeen vaatiessa ja ohjaajat kutsutaan koolle keväällä, syksyllä ja joulukuussa pikkujoulun merkeissä.

Kesäjumpat jatkuvat koulun salissa juhannukseen. Tämän jälkeen ohjaajat viettävät ansaittua lomaa ja aloittavat jumpat elokuussa, kesäjumpan tapaan, ensin 2 x viikossa mainostaen syksyn tunteja. Syyskausi alkaa viikolla 35.

Pyrimme pitämään hyvät ohjaajamme ja monipuolisen lukujärjestyksen myös ensi syksynä!

 

3. KILPAILUN TOIMIALA


3.1. CHEERLEADING

Cheerleadingissä aloittaa kevätkaudella 12 joukkuetta. Kilpajoukkueita on seitsemän ja harrasteryhmiä on viisi. Valmennuksesta tulevana vuonna vastaa 39 valmentajaa. Sennujen joukkue ei toistaiseksi jatka, kuin mahdollisesti yhdellä stuntti-ryhmällä. Kesällä pyritään pitämään sennu-joukkueen kokoamiseksi uudet karsinnat. Sennujen valmentajaksi suunnitellaan seuramme uutta valmentajaa eli Porvoosta Poriin muuttavaa Johanna Volotinia. Syyskaudeksi mietitään uudestaan cheer-hallin treenivuorot, jotta kaikki halukkaat valmentajat voivat halutessaan alkaa harrastaa cheerleadingiä sennuissa. Sennut-joukkueen avoimista karsinoista ilmoitetaan erikseen kesän aikana, ja siihen saa karsia kaikki 2001-syntyneet ja vanhemmat.
Alkuvuodesta järjestetään vielä yhdet karsinnat, joissa valitaan tytöt uuteen aloittelijatasolla kilpailevaan Darlings-joukkueeseen. Lisäksi Dazzlings-joukkueessa jatkavat tytöt, jotka eivät halua kilpailla. Tähän tuli tarve, koska kaikki kilpailemaan haluavat eivät mahtuneet kilpaileviin junnu-joukkueisiin.

A-junnut pitävät harjoitukset Pori-hallilla ainakin kevätkauden, joka parantaa cheer-hallin treeniaikoja.

Tuleva vuonna on tarkoitus panostaa enemmän koulutuksiin, jotka viime vuonna jäivät vähemmälle. Kokeneemmille ohjaajille pyritään järjestämään SCL:n I-tason valmentajakoulutuksista puuttuvat akrobatiatekniikka koulutus sekä mahdollisesti Vammat veks! -koulutus tai fysiikkaharjoittelun vaiheet. Elokuussa SCL järjestää Porissa ohjauksen perusteet koulutuksen, johon pyritään saamaan kaikki ohjaajat, jotka eivät ole tuota koulutusta vielä käyneet. Lisäksi on tarkoitus järjestää pienimuotoisia sisäisiä koulutuksia tarpeen mukaan.

Akrovuorojen aloittamista vielä mietitään, mutta mahdollisesti niitä aletaan pitää ainakin harvakseltaan. Seuramme cheerleadereille on tarkoitus miettiä oma nimi, jota joukkueet voivat huutaa kisoissa, joka tulisi seuraavin uusiin kisapukuihin. Tästä järjestetään nimikilpailu heti vuoden alussa. Uusien pukujen tilaamisten tarpeita kartoitetaan. Lisäksi mietinnässä on pysytäänkö vanhassa puna-musta-valkoinen värityksessä vai vaihdetaanko väriä Liikuntaseura Porin siniseen väriin.

Cheertiimi jatkaa toimintaansa aktiivisesti lajia kehittäen. Cheer-tiimiin pyydetään myös uutta valmentajaamme Johanna Volotinia, joka mahdollisesti tuo uusia näkemyksiä ja toimintamalleja seuraamme. Cheertiimi kokoontuu säännöllisesti, vähintään kuukausittain. Cheertiimin nuoret jäsenet saavat oppia seuran kehittämistyöstä ja oppivat ottamaan vastuuta isommista kokonaisuuksista lajin kehittämisen suhteen.
Seuran 100-vuotis juhlavuosi näkyy cheerleadereiden vuodessakin jollakin tavalla. Kevätnäytöksiä tulee olemaan kaksi, ja cheerleaderit jaetaan molempiin näytöksiin tasaisesti. Lisäksi syksyllä järjestettävään gaalanäytökseen kutsutaan myös parhaimmat cheer-ryhmät esiintymään. Helmikuussa järjestettävässä urheilugaalassa esiintyy cheerleadingin ohjaajista koottu ryhmä, joka hoitaa tilaisuudessa myös tarjoilua. Joulunäytöksen järjestämistä suunnitellaan pidettäväksi urheilutalolle.

Cheerleading työllistää ison harrastajamääränsä ja laajan toimintansa takia seuramme toiminnanjohtajaa, sekä vapaaehtoisesti lajia hoitavia Krista Tuomistoa ja Heli Virtasta niin paljon, että tätä asiaa pitää pohtia seuran johtokunnassa sekä suunnitella toimintaa niin, että se palvelisi ja liikuttaisi porilaisia ja sen lähikuntien nuoria vastedeskin.
Tavoitteena on edelleenkin luoda ohjaajista vastuullisia ja lajiaan kokonaisvaltaisesti kehittäviä yksilöitä. Krista ja Heli pitävät valmentajille kehityskeskusteluja vuoden mittaan sekä kyselevät kuulumisia wa-viestien välityksellä. Myös itsearviointilomaketta käytetään tänäkin vuonna valmentajien ohjaamisen laadun kartoittamiseksi. Myös palautekysely harrastajille tulee jatkossakin toteutumaan, siitä saa hyvää tietoa lajin kehittämisen suhteen
Mikrot eli Digimons-joukkueessa ohjaavat Siiri Korhonen, Vilma Haavisto, Elle Mattila ja Sara Collander.
C-minit Dolls-joukkueessa ohjaavat Siiri Korhonen, Miisa Eklund, Ona Stenbacka ja Janniina Ahonen.
C-minit Divas-joukkueessa valmentavat Milla Vuorenpää, Lottamari Heino, Jutta Tervo, Venla Perälä ja Jade Saine.
C-minit Diamonds-joukkueessa valmentavat Milla Vuorenpää, Vilma Haavisto, Lottamari Heino, Aada Hiltunen ja Hilma Halme.

Kaikissa edellisissä joukkueissa on tavoitteena harjoitella kerran viikossa perustaitoja leikkejä ja pelejä unohtamatta. Joukkueet aikovat osallistua keväällä kevätnäytökseen ja syyskaudella omaan joulunäytökseen.

B2-Ducklings-joukkuetta valmentavat Henna Anturamäki, Juulia Virtanen, Helmi Aro ja Lotta Vironmäki. Joukkueen suunnitelmissa on osallistua WinterWildnes –kisoihin aloittelijat-sarjaan. Suunnitelmissa on hankkia rusetit ja joukkuepaidat.

B-minit Dinosaurs-joukkuetta valmentavat Sini Heikkilä, Anette Nyman, Hilla Haaparanta ja Ilona Lehti. Joukkue kilpailee kesäkuussa Alahärmän Summer Cheer Cupissa minien keskitaso-sarjassa. Syksyllä joukkue osallistuu syyskilpailuihin ja marraskuussa Super Cheer-kilpailuihin.

A-minit Minidragons-joukkuetta valmentaa Annastiina Ojanen, Anni Naukkarinen ja Vilma Haavisto. Joukkueen suunnitelmissa on kilpailla Summer Cheer Cupissa, ja syyskaudella syyskisoissa ja Super Cheer-kilpailuissa. Joukkue kilpailee minien keskitaso-sarjassa. Joukkue esiintyy Smile-perhetapahtumassa Puuvillassa 21.1. Joukkue aikoo hankkia yhteisen verryttelytakin ja legginsit, sekä rusetit. Joukkueella on suunnitelmissa pitää ainakin sisäisiä leirejä. Joukkue on ajatellut myös jotakin rahainkeruuta.

C2-junnut Dazzlings-joukkuetta valmentaa Ida Länsiharju, Julia Reunavuori ja Janniina Ahonen. Joukkue harjoittelee kerran viikossa, eikä kilpaile.

C-junnut Darlings-joukkuetta valmentavat Johanna Volotin, Milla Vuorenpää ja Julia Reunavuori. Joukkue aikoo hankkia joukkuepaidat ja rusetit. Joukkue aikoo kilpailla May Madness -kisoissa alkeis-juniorit sarjassa.

C-junnut Dynamites-joukkuetta valmentavat Vanessa Vähäsalo, Karin Niemi, Liisa Karpeychik ja Tessa Somero. Joukkue aikoo osallistua May Madness -kilpailuihin ja kilpailee alkeis-juniorit sarjassa.

B-junnut Dragonflies-joukkuetta valmentavat Nanna Mäenpää, Milka Naukkarinen ja Karoliina Hesso. Joukkue aikoo pitää 1-2 treeniviikonloppua ulkopuolisen valmentajan vetämänä keväällä ja syksyllä. Kevätkauden päätavoite on kilpailla Summer Cheer Cupissa. Syyskauden kilpailuja ovat Super Cheer kisat ja Syyskilpailut.

A-junnut Damselflies joukkuetta valmentavat Elli Tuomisto, Noora Ojanen ja Fanni Knihti. Joukkue kilpailee kevätkaudella May Madness -kilpailuissa. Syyskaudella on syyskilpailut, SM-karsinnat ja mahdollisesti SM-kisat. Joukkue aikoo leireillä Helsingissä Skillz Gymillä helmikuussa ja toinen leiri pyritään järjestämään Poriin ulkopuolisen valmentajan ohjaamana. Joukkue aikoo tilata joukkuepaidan sekä uusille jäsenille joukkuetakit.

Sennujen stuntti-ryhmää valmentaa Johanna Volotin. Joukkueen tavoitteet ja suunnitelmat selkenevät kauden myötä.

Mahdollisesti toimintaa aloitetaan myös minien stuntti-ryhmän muodossa, se toive on tullut harrastajien puolelta.

 

3.2. JOUKKUEVOIMISTELU

Kevätkauden 2017 joukkueet treenaavat syksyn 2016 kokoonpanoin. Syksyn 2017 joukkueet muodostetaan seuran valmentajaresurssit sekä voimistelijoiden ja heidän perheidensä tavoitteet mahdollisuuksien mukaan huomioiden. Tavoitteena on jatkaa seuran vanhimpien JV-tyttöjen kouluttamista valmentajiksi ja tuomareiksi. Tammikuussa järjestettiin avoimet treenikerrat uusille voimistelijoille ja toukokuussa on suunnitteilla lajin markkinointikampanja kouluilla. Toukokuussa lähdetään katsomaan Joukkuevoimistelun MM-kilpailuja Helsinkiin. Oman harjoittelutilan mahdollisuutta kartoitetaan. Tavoitteena on järjestää kesäkuun alussa lajitoimintaa.

Nuppuvoimistelu (-09-10 -syntyneet)
Nuppuvoimistelu harjoittelee keväällä 2017 kerran viikossa. Kauden tavoitteena on opetella perusliikuntataitoja, sekä voimistelun alkeita leikinomaisesti. Joukkue esiintyy kevätnäytöksessä yhdessä isovanhempien ja kiltalaisten kanssa. Yhteistyötä tehdään Sirit-joukkueen kanssa ja Nuppuvoimistelusta on mahdollisuus vanhimpien siirtyä Sireihin voimistelemaan. Nuppuvoimisteluun on ollut koko ajan jonoa ja kaikkia halukkaita ei ole pystytty ottamaan ryhmään mukaan. Syksyllä 2017 tavoitteena on perustaa kaksi nuppuvoimisteluryhmää.

Sirit (08-09 -syntyneet)
Sirit harjoittelevat kolme kertaa viikossa. Yksi viikkokerta on telinevoimistelua. Joukkue osallistuu kahteen Stara-tapahtumaan sekä esiintyy kevätnäytöksessä.

Cerium 07-05 -syntyneet
Cerium osallistuu tammikuussa Voimisteluliiton Nupputreenipäivään ja harjoittelee edelleen kolme kertaa viikossa. Yksi viikkokerta on telinevoimistelua. Joukkueessa on kevätkaudella 2017 9 tyttöä. Joukkue osallistuu kahteen Stara-tapahtumaan keväällä sekä esiintyy seuran kevätnäytöksessä.


Zirkonium (06-07 -syntyneet)
Zirkonium harjoittelee keväällä 2017 kolme kertaa viikossa yhdeksän tytön joukkueessa. Joka toinen viikko yksi treenikerroista on balettia. Päätavoitteena kautena 2017 on nopeuden, voiman ja liikkuvuuden kehittäminen ja tehokkaan treenikulttuurin jatkaminen. Joukkue siirtyy 10-12v kilpasarjaan ja kilpailee kolmessa kilpailussa keväällä 2017. Lisäksi joukkue esiintyy Kevätnäytöksessä.


Mineral
Mineral siirtyy 12-14v kilpasarjaan ja osallistuu vapaaohjelmallaan keväällä neljään kilpailutapahtumaan. Vuoden alussa on rinkileiri ja harjoitusohjelmaan kuuluu myös balettia viikoittain. Syksyksi joukkueeseen toivotaan vahvistukseksi uusia voimistelijoita syksyn uuteen välineohjelmaan.

Mimosa
Mimosa osallistuu alkuvuoden rinkileirille. Viikoittain on yksi balettitunti. Joukkue siirtyy 14-16 vuotiaiden kilpasarjaan ja osallistuu kevätkaudella neljään kilpailuun vapaaohjelmallaan. Lisäksi joukkue osallistuu kahteen Lumo-tapahtumaan näytösohjelmallaan. Syyskaudeksi 2017 joukkue keskittyy uuteen välineohjelmaan.

 

4. LASTEN JA NUORTEN LIIKUNNAN TOIMIALA

Lasten ja nuorten harrasteliikunnan tavoitteena on tarjota eri ikäisille lapsille aina vauvoista teini-ikäisiin asti monipuolisia sisäliikuntamahdollisuuksia eri puolilla kaupunkia. Tuntien ohjaajat on koulutettu oman lajinsa osaajiksi ja seura kannustaa heitä hankkimaan vuosittain lisäkoulutusta Voimisteluliiton järjestämillä kursseilla.

Harrasteliikunnan laadun takaamiseksi on lasten ja nuorten tunneille laadittu yhteiset tavoitteet, joita päivitetään tarvittaessa tuntivalikoiman muutosten mukaan. Erityisesti lasten tuntien lisääntyneeseen kysyntään pyritään vastaamaan perustamalla mahdollisuuksien mukaan uusia rinnakkaisryhmiä. Rinnakkaisryhmiä kannustetaan yhteistyöhön eli tuntisuunnitelmien tekemiseen ja yhteisiin näytösesityksiin. Seuran 100-vuotisjuhlavuotena 2017 Kevätnäytös toteutetaan kahtena peräkkäisenä näytöksenä ja se on monen harrasteliikuntaryhmän kauden huipennus.

Ohjaajasopimusten laadinnasta on tullut jo vakiintunut käytäntö, joten sitä jatketaan tälläkin kaudella. Tutor-ohjaajia pyritään hyödyntämään aikaisempaa enemmän etenkin sijaisjärjestelyissä.

Ohjaajia kannustetaan osallistumaan Voimisteluliiton koulutuksiin ja ohjaajien välistä yhteistyötä pyritään pitämään yllä tarvittaessa kokoon kutsuttavissa lajiryhmäkohtaisissa palavereissa. Kaikki lasten ja nuorten toimialan ohjaajat kokoontuvat yhteen sekä ennen syyskauden aloitusta että joulu- ja kevättapaamisissa.

Lanu-tiimin vastaavaksi tuli vuoden 2017 alusta Katri Sundvall. Hänen tavoitteensa on edistää ryhmän sisäistä tiedottamista ja ohjaajien välistä vuorovaikutusta mm. säännöllisin väliajoin lähetettävien infokirjeiden muodossa.

Kevään 2017 tuntivalikoima ohjaajineen:

Vauvat alle 1v. + aikuiset (Saara Kotiranta ja Sade-Maria Jokela)
Taaperot 1v. (Marja Koskinen)
Taaperot 2v. ja 3v. (Saara Kotiranta ja Sade-Maria Jokela)
Nuppuvoimistelu 4-6v. (Marja Koskinen ja Anu Kenttälä-Harju)
Vekarat 4-6v. (Toejoella: Piia Tiainen ja Emmi Sundvall / Vähäraumalla: Liisa ja Aino Johansson)
Tarzan pojat 4-6v. (Heli Virtanen ja Katri Sundvall sekä Marjaana Vilponen ja Katariina Ruuhikorpi)
Pelit ja leikit tytöille ja pojille 7-10v (Anniina Kaapeli, Milla Pörsti ja Emmi Sundvall)
Hiphop 7-10v (Ida Koskinen)
MixTreeni 7-10v. (Emma Kukkula ja Martiina Salokangas)
Voimistelukoulu 7-11v. (Viliina Välimäki)
Showdance 8-11v. (Ida Koskinen ja Martiina Salokangas)
Hiphop 11-14v. (Tiia-Leena Forma ja Emmi Laiho)
Dance and Move 12-14v. (Anna Nevala ja Anu Koskinen)


4.1 TELINEKOULU

Telinekoulu haluaa tarjota edelleen harrastusmahdollisuuden mahdollisimman monelle eri-ikäiselle ja tasoiselle voimistelijalle. Tällä toimintakaudella on tarkoitus aloittaa telinekoulun tuntipohjien laatiminen sekä koko telinekoulun tuntisuunnitelmien sekä osaamistavoitteiden yhtenäistäminen.
Uutena lajina telinekoulussa aloitti syksyllä TeamGym-valmennusryhmä. TeamGym eli TG on voimistelun kolmiottelu, jossa kilpaillaan joukkueena kolmessa osiossa (vapaaohjelma, trampetti ja voltit). Nykyisen joukkueen (HotPink) tavoitteena on osallistua ensimmäisiin kilpailuihin keväällä 2017. Tavoitteena on perustaa ainakin yksi uusi joukkue 2005-2006 syntyneille voimistelijoille.
Telinevoimistelun valmennusryhmä Timantit on jaettu kolmeen ryhmään (Hopeat, Pronssit ja Starat). Ensimmäisiin B-luokan kilpailuihin osallistutaan huhtikuussa. Voimistelijat, joilla ei vielä ole osallistumisoikeutta B-luokan kilpailuihin osallistuvat keväällä ja syksyllä 2-3 Stara-tapahtumaan. Timanttien valmennustoimintaa pyritään tehostamaan entisestään, kouluttamalla valmentajia ja tuomareita.
Telinekoulu järjestää Sirkusillan huhtikuussa kuten aikaisempinakin vuosina. Kevätnäytökseen telinekoulusta osallistuu TeamGym ja Timantit (Starat).
Syksyllä ennen telinekoulun aloittamista pyritään pitämään koulutus omille ohjaajillemme, oma koulutuksensa uusille/aloitteleville sekä erikseen kokeneemmille ohjaajille, joihin toivotaan runsasta osanottoa. Koulutuksissa perehdytään liikkeiden neuvomiseen, tukiotteisiin ja asioihin, joihin ohjaajat kaipaavat neuvoja. Ohjaajia kannustetaan kouluttautumaan myös Voimisteluliiton tarjoamissa koulutuksissa. Toiveena olisi järjestää tuomarikoulutus ohjaajille. Telinekoulun ryhmäjaot tulevat pysymään syksyllä kutakuinkin samoina.

 

5. KILTA

Tammikuun kiltaillassa Viikkarin Valkamassa jaetaan itsenäisyysmuisteloita.
Helmikuussa Suomalaisella klubilla vietetään tänä vuonna pyöreitä vuosia täyttävien syntymäpäiväjuhlia. Kita tarjoaa lounaan sankarittarille, muut maksavat 35 euroa. Kilta tarjoaa kaikille onnittelumaljat.
Maaliskuussa Viikkarin Valkamassa on vuosikokous ja muuta ohjelmaa.
Huhtikuussa on Länsi-Suomen kiltojen sisarpäivä Porin Suomalaisella klubilla.
Toukokuussa ulkoillaan tuttuun tapaan Kirjurinluodossa.
Syyskuussa tutustutaan Sastamalassa olevaan Suomalaisen kirjan museoon ja vieraillaan Herra Hakkaraisen talossa.
Lokakuussa on kynttiläilta Viikkarin Valkamassa.
Marraskuussa pidetään pikkujoulut.

Galleria