Cheerleading karsinnat

Cheerleader-harrastajien uusi kausi alkaa tammikuussa. Tämä poikkeaa seuran muiden harrastajien aikataulusta ja perustuu Suomen cheerleadingliiton kisakauteen ja harrastuksen ikäluokkiin.

Joulukuussa järjestetään tuttuun tapaan cheerleadingin yhteiset karsinnat, joiden kautta on mahdollista päästä osaksi kilpajoukkuetta. Karsinnoilla valitaan kaikkien ensi vuoden kilpajoukkueiden kokoonpanot. Kilparyhmissä ei kenelläkään ole paikkaa valmiina, vaan jokaisen on karsintojen kautta pyrittävä ryhmään. Harrasteryhmäläisten paikat pysyvät samoina myös kevään ajan. Uudelleen ilmoittautumista ei tule tehdä vaan ilmoittautuminen on voimassa myös kevään ajan.

 

Liikuntaseura Pori on Porin suurin urheiluseura ja merkittävä vaikuttaja porilaisessa urheilukentässä. Liikuntaseura Porilla on keskeinen tehtävä porilaisten lasten ja nuorten liikunnallisena kasvattajana. Tarjoamme kaikille porilaisille taito-, tavoite- ja ikätasoa vastaavaa monipuolista harrastetoimintaa sekä laadukasta kilpailutoimintaa. Panostamme erityisesti lasten harrastustoimintaan ja sen mahdollisimman matalaan aloituskynnykseen.

Kuuntelemme jäsentemme toiveita ja kehitämme seuran toimintaa entistä avoimemmin. Uudistumiskykyisenä seurana lajivalikoima raikastuu ja monipuolistuu vuosittain. Tahdomme olla ykkösvalinta opiskelijoiden liikuttajaksi. Tarjoamme nuorille ohjaajille ja valmentajille arvokasta kokemusta vastuullisuudesta. Perustamamme NuVo-ryhmä edistää nuorten omien ideoiden ja projektien eteenpäin viemistä. Brändimme huokuu iloa ja positiivisuutta - sitä ovat luomassa kaikki seuramme jäsenet. Viestimme liikunnan terveyttä edistävistä vaikutuksista rohkeasti.

Aikuisten ryhmäliikuntatunnit, lasten ja nuorten harrasteryhmät sekä kilpailutoiminnan lajit: cheerleading, team gym, tanssillinen voimistelu, joukkuevoimistelu ja telinevoimistelu liikuttavat joka viikko yli 1 800 porilaista.

 

Tervehdys Divine Spirit Cheerleader – joukkuelainen ja vanhemmat! – infokirje syksy 2018

Cheerleading on yksi Liikuntaseura Porin suosituimmista lajeista ja cheerleadingin harrastajia on seurassamme 350. Yksin cheerleadingiä valmentaa 47 koulutettua valmentajaa. Liikuntaseura Porissa jatkavat keväällä 2019 samat joukkueet kuin syksyllä 2018. Cheerleadingin harrastajat (kilpa- ja harrastejoukkueissa) eivät tarvitse erillistä ilmoittautumista keväälle 2019, sillä jäsenyys jatkuu automaattisesti koko kauden (syksy2018/kevät 2019). 

Kilpailujoukkueisiin haku on joulukuussa 2018, tarkempi ajankohta ilmoitetaan ensi viikolla (viikko 48). Haun tavoitteena on, että jokainen löytää taitotasoonsa sopivan joukkueen, jossa on turvallista ja hauskaa harrastaa yhdessä ystävien kanssa. Valmentajat huolehtivat, että tytöillä on turvallista treenata ja onkin tärkeää, että heidän ammattitaitoonsa luotetaan kilpailujoukkueiden hakujen suhteen. Joukkueenjohtajat ja muut seuratoimijat ovat tukemassa valmentajia tehtävässään.

 

Divine Spirit Cheerleaders – joukkueet kaudella 2019

Damselflies kilpailujoukkue Junior level 5 (12-16-vuotiaat)
Dragonflies kilpailujoukkue Junior level 3-4 (12-16-vuotiaat)
Dynamites kilpailujoukkue Junior level 2 (12-16-vuotiaat)
Minidragons kilpailujoukkue Mini level 3 (9-13-vuotiaat)
Dinosaurs kilpailujoukkue Mini level 2 (9-13-vuotiaat)
Ducklings kilpailujoukkue Mini level 2 (9-13-vuotiaat)
Delight kilpailujoukkue Mini level 1 (9-13-vuotiaat)
Dazzling harrastejoukkue (11-16-vuotiaat)
Divas harrastejoukkue (8-11-vuotiaat)
Diamonds harrastejoukkue (8-11-vuotiaat)
Digimons harrastejoukkue (5-7-vuotiaat)

Harraste- ja kilpailujoukkueet saavat elämyksiä ja esiintymiskokemusta Liikuntaseura Porin kevätnäytöksissä 4.5.2019 Porin Promenadikeskuksessa. Kilpailujoukkueiden kauteen kuuluu kilpailuja eri puolilla Suomea. Ensimmäinen joukkue matkaa ulkomaille Nordic All Level Championship-kilpailuun Göteborgiin joulukuussa 2018.
Kilpailujoukkueiden valmennusmaksut säilyvät ennallaan, jotta laji pysyy monelle lapselle ja nuorelle mahdollisena. Jäsen- ja lajimaksuilla katetaan mm. valmennus, ohjaajien koulutukset, tilavuokrat ja toiminnanjohtajan palvelut. Seura myös kustantaa valmennusjoukkueille kahden kilpailun kilpailumaksut kauden aikana. Vanhemmat kustantavat treenivaatteet, matkakulut, mahdolliset vakuutukset, lisenssit sekä mahdolliset esiintymisasusteet (kuten rusetti/donitsi). Varainkeruulla pyritään pienentämään näitä vanhempien kustannuksia.
Seuralla on olemassa kilpailuissa tarvittavat esiintymisasut, pom pomit ja kyltit joukkueille. Niitä uusitaan tarpeen mukaan. Esiintymisasut ovat arvokkaita, lähes 10 000 euron kertapanostus joukkueelle. Useamman vuoden käyttö on siis perusteltua.
Lajin kehittyminen Porissa on meille kaikille tärkeä asia. Tahdomme erityisesti nuorten, taitavien valmentajien äänen kuuluvan entistä enemmän seuran toiminnassa. Perustimme seuraan NuVo-ryhmän, jonka tavoitteena on mahdollistaa nuorten ideoiden toteutuminen oman lajin hyväksi. Nuvolaisia on mukana mm. seuran näytöstiimissä, jossa valmentajat pääsevät ideoimaan seuran kevätnäytöksen (4.5.2019 Promenadisalissa) sisältöä.
Toiminta pohjautuu paitsi innokkaisiin harrastajiin, myös koulutettuihin, lajia intohimoisesti eteenpäin vieviin valmentajiin ja aktiivisiin seuratoimijoihin. Suurin osa seuran taustavoimista toimii vapaaehtoisesti. Aktiivisia vanhempia toivotaan mukaan vaikuttamaan mm. joukkueenjohtajan, johtokuntalaisen tai tapahtuma-avustajan roolissa. Myös pienten ryhmissä kaivataan aikuista tukemaan ryhmän dynamiikassa. Jos tunnet paloa varainhankintaan, tapahtumajärjestelyyn (Liikuntaseura Pori järjestää ensimmäiset Suomen Cheerleadingliiton Lounais-Suomen aluekisat Porissa syksyllä 2019 – kyllä!) tai tiedottamiseen ja markkinointiin, apuasi kaivataan. Älä epäröi ottaa yhteyttä toimistolle, pääset mukaan vaikuttamaan porilaisten lasten ja nuorten hyvinvointiin!

Liikuntaseura Porin puolesta
Kristiina ja Anette

Kristiina Uusitalo-Lindholm, nuorisokoordinaattori, p. 044 989 7035, kristiina.liikuntaseurapori@gmail.com
Anette Isoviita, toiminnanjohtaja, p. 02 633 1204, anette.liikuntaseurapori@gmail.com