Cheerleading karsinnat

Cheerleader-harrastajien uusi kausi alkaa tammikuussa. Tämä poikkeaa seuran muiden harrastajien aikataulusta ja perustuu Suomen cheerleadingliiton kisakauteen ja harrastuksen ikäluokkiin.

Joulukuussa järjestetään tuttuun tapaan cheerleadingin yhteiset karsinnat, joiden kautta on mahdollista päästä osaksi kilpajoukkuetta. Karsinnoilla valitaan kaikkien ensi vuoden kilpajoukkueiden kokoonpanot. Kilparyhmissä ei kenelläkään ole paikkaa valmiina, vaan jokaisen on karsintojen kautta pyrittävä ryhmään. Harrasteryhmäläisten paikat pysyvät samoina myös kevään ajan. Uudelleen ilmoittautumista ei tule tehdä vaan ilmoittautuminen on voimassa myös kevään ajan.

Ilmoittakaa matkoista ym. esteistä mahdollisimman ajoissa joukkueen valmentajille, niin poissaolija voi tulla näyttämään taitojaan mahdollisesti jo ennen karsintoja. Sairastapaukset käsitellään ja mietitään erikseen, mutta heilläkin on yhtälailla mahdollisuus päästä haluamaansa joukkueeseen.

Mikäli ette tiedä mihin joukkueeseen lapsenne kannattaa karsia, kysykää neuvoa nykyisiltä valmentajilta. Kaikkien valmentajien yhteystiedot löytyvät seuran nettisivuilta liikuntaseurapori.fi. Harrastajalle ei ole motivoivaa pyrkiä liian korkeatasoiseen joukkueeseen taitoihinsa nähden, ja näin ollen hän voi joutua käymään useimmissa karsinnoissa. Joukkueisiin tarvitaan hyvin erilaisia urheilijoita, vaikka karsinnoissa ratkaisevaa on yleinen taitotaso, urheilullisuus ja asenne. Eri paikat joukkueessa vaativat erilaisia taitoja ja valmentajat ovat näissä asioissa parhaita asiantuntijoita.