Perheliikunta

Liikkumisen riemua arjen lomassa – lapsi ja aikuinen yhdessä

Perheen yhteinen liikuntaharrastus on hauskaa yhdessäoloa – liikkumisen riemua arjen lomassa.

Perheliikunnassa alle kouluikäiset lapset vanhempineen pääsevät yhdessä liikkumaan ohjatusti. Seuran koulutetut ohjaajat tutustuttavat perheitä liikuntaleikkeihin, peleihin, telineisiin ja välineisiin. Tunneilla juostaan, hypitään, liikutaan musiikin tahdissa, pyöritään kuperkeikkoja ja opetellaan perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien kautta.

Perheliikuntatunnit antavat myös ideoita ja virikkeitä perheen arkiliikuntaan ja parhaimmillaan johdattavat lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan.

Liikuntaseura Pori tarjoaa perheliikuntaa neljässä eri ryhmässä: Vauvat  0-1, Taaperot 1-2-vuotiaat ja Taaperot 2-3-vuotiaat sekä Perheliikkari. Tutustu ryhmien harjoitusaikoihin ja tuntisisältöihin ja ilmoittaudu mukaan! Perheryhmiin ilmoittaudutaan lapsen nimellä ja lapsen kausimaksulla. Aikuinen liikkuu näissä perheryhmissä maksutta.

Ryhmät

Taaperojumppa on 0-2, 1-2- tai 2-3-vuotiaan lapsen ja aikuisen vauhdikas jumppa, jossa harjoitetaan perusliikunnan taitoja ja vietetään riemukkaita yhteisiä hetkiä. Lapsen ja aikuisen yhteinen liikunta tuottaa molemmille yhdessä onnistumisen kokemuksia. Kavereiden tapaaminen ja ryhmässä toimimiseen harjaantuminen ovat mukavia jumpan lisukkeita.

Jumppa kestää 45 min ja sisältää musiikin tahdissa tehtäviä liikuntaleikkejä, temppuratoja ja eri välineiden käyttöä. Tunneilla temppuillaan sekä leikitellään yhdessä ja samalla opitaan tuntemaan ja käyttämään omaa kehoa. Harjoituksissa puretaan energiaa, kehitetään perusliikunnan taitoja, ketteryyttä, tasapainoa ja uskallusta.

Vanhemman rooli on näyttää lapselle mallia sekä olla tukena ja kannustajana. Vanhemmat ovat siis aktiivisesti mukana jumpassa. Päälle taaperojumppaan kannattaa molempien laittaa rennot vaatteet. Liikkua voi jumppatossuilla tai paljain jaloin. Jumppaan voi osallistua myös molemmat vanhemmat ja pienemmän sisaruksen voi ottaa tunneille mukaan esim. kantokopassa tai rintarepussa.

Ryhmän harjoitusaika ja -paikka

Taaperot 0-2-vuotiaat (2020-2022 synt.)
Torstai klo 17.00-17.45 Uudenkoiviston päiväkoti

Ohjaaja

Marja Koskinen

Taaperot 1-2-vuotiaat (2020-2021 synt.)
tiistai klo 17.30-18.15 Päiväkoti Pikkureppu (uusi paikka)

Taaperot 2-3-vuotiaat (2019-2020 synt.)
tiistai klo 18.15-19.00 Päiväkoti pikkureppu (uusi paikka)

Ohjaajat

Krista Ketola
Saara Kotiranta

Hinta

Kausimaksu 2022-2023: 100 € syksy + kevät tai 65 € syksy/kevät.
Ryhmään ilmoittaudutaan lapsen nimellä ja lapsen kausimaksulla. Aikuinen liikkuu ryhmässä maksutta.

Lisätiedot

Ohjeet ilmoittautumiseen

Perheliikkari 2-3-vuotiaat (2019-2020 synt.)

Liikuntaleikkikoulussa liikutaan monipuolisesti ja laadukkaasti lasten liikunnan asiantuntijoiden luomien materiaalien avulla. Perheliikkarissa liikkuvat sekä lapset että aikuiset. Toiminnassa tärkeää on lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja leikillisyys.
Perhe on tärkeä roolimalli lapselle ja aktiivinen elämäntapa omaksutaan helposti kotoa. Vanhemmilla ja lapsen läheisillä aikuisilla onkin tärkeä rooli olla aktiivisia lapsen kanssa liikkujia ja leikkijöitä. Luomalla monipuolisia liikunnan mahdollisuuksia lapselle, aikuinen tukee lapsen normaalia kehitystä.
Tule mukaan kivaan ja vauhdikkaaseen ryhmään.

Ryhmän harjoitusaika ja -paikka

Maanantai klo 16.45-17.30 Toejoen koulu

Ohjaajat

Katri Lähteenmäki

Hinta

Kausimaksu 2022-2023: 100 € syksy + kevät tai 65 € syksy/kevät.
Ryhmään ilmoittaudutaan lapsen nimellä ja lapsen kausimaksulla. Aikuinen liikkuu ryhmässä maksutta.

Lisätiedot

Ohjeet ilmoittautumiseen

Katso video!