Ryhmäliikuntatuntien esittelyt ja hinnat

Kevät 2024

Liity jäseneksi helposti ilmoittautumistäpän kautta.
Kevät 2024  90 €.

Liikuntapaikkojen osoitetiedot löydät: Aikuisten ryhmäliikuntapaikat – sivulta

Lataa tulostettava lukujärjestys tästä KEVÄT 2024 (1)

Google-kalenterissa pääset oikeanpuoleisella > seuraavaan kuukauteen. Syksyn tulostettavan lukujärjestyksen pdf-muodossa löydät  kalenterin alapuolelle.

 

 

Kausimaksu 2023-2024

Seuran Syyskausi alkaa 4.9.
Seuran kausimaksu 140 € tai 90 € syksy/kevät
65-vuotiaat ja vanhemmat 110 € tai 70 € syksy/kevät.

Kymppikortti 60 € (voi ostaa toimistolta tai salikaverilta käteisellä ja tasarahalla)
Kertamaksu 7 € (salikaverilta käteisellä)
Seuran kausimaksulla voi käydä kaikilla lukujärjestyksen ryhmäliikuntatunneilla 12.5.2024 asti rajattomasti. Tunneille voi osallistua paikkaa varaamatta. Lasku saapuu sähköpostiin ja maksettua laskua vastaan saa jäsenkortin salikaverilta. Laskun voi maksaa normaalisti verkkopankissa tai käyttää esim. työnantajan tarjoamia liikuntaetuja maksuvälineenä. Ilmoittautumisen ja laskun maksamisen voi tulla tekemään myös toimistolle, jos käytössä ei ole  nettiä/sähköpostia.

Ryhmäliikuntatuntien esittelyt

Liikuntaseura Porin ryhmäliikuntatunnit ovat jaoteltu sekä värikoodein että tähtimerkein. Värikoodit kertovat sinulle minkätyyppisestä tunnista on kyse ja tähtimerkit paljastavat tunnin haastavuuden.  Ryhmäliikuntatunneilla sykettä ja mieltä kohotetaan TEHOTREENI-tunneilla. Tunnistat nämä tunnit lukkarista vihreästä värikoodista. Rankemmat tehotreenit on merkattu tummanvihreällä värillä. Rentoutusta ja syvävenyttelyä tarjoavat KEHONHUOLTO-tunnit tunnistat sinisestä väristä. TANSSITREENI-tunnit vievät sinut tanssin pyörteisiin ja ne tunnistat oranssista väristä.

Tunti on tempoltaan melko rauhallinen
– Liikkeet ovat yksinkertaisia
– Tunti ei sisällä hyppyjä
– Nämä tunnit ovat ns. matalankynnyksen tunteja, joihin on aina helppo tulla

**
– Tunti on tempoltaan matalankynnyksen tunteja hieman reippaampi
– Askelsarjat tanssillisilla tunneilla ovat jonkin verran haastavia, mutta  käymällä tunneilla, tulevat helposti tutuksi
– Lihaskuntoliikkeet haastavat jonkin verran enemmän kuin yhden tähden tunneissa
– Tunti voi sisältää hypähdyksiä

***
– Tunnin tempo on reipas/erittäin reipas
– Tunti voi sisältää hypähdyksiä ja hyppyjä

Tutustu aikuisten tunteihin, lataa treenikalenteri ja lähde liikkumaan! Aikuisten jäsenkortilla voi käydä kaikilla kalenterin ryhmäliikuntatunneilla, erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Ota mukaan tunnille voimistelumatto/pyyhe sekä vesipullo.

Ryhmät

AamuMuokkaus *
Monipuolinen muokkaustreeni, jossa nopean ja helpon lämmittelyn jälkeen keskitytään lihaskuntoon. Oma matto mukaan.

Hiit 45` ***
HIIT-treeni tulee sanoista High Intensity Interval Training ja tarkoittaa kovalla teholla suoritettavaa intervalliharjoittelua. Tunnilla liikutaan lähellä omaa maksimitasoa. Treeni kuluttaa tehokkaasti rasvaa. Tunti sopii perusterveille. Oma matto mukaan.

Kahvakuula 45` ***
Voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta kahvakuulalla. Tunnilla tehdään monipuolisia treenejä kahvakuulan perusliikkeillä. Kuulan painolla voit vaikuttaa tunnin tehokkuuteen, joten tämä tunti sopii monen tasoiselle liikkujalle. Oma matto mukaan.

Kuntojumppa *
Tämä tunti sopii  ihan kaikille! Erityisesti sinulle, joka aloittelet liikuntaa pitkän tauon jälkeen. Lempeä ja ja turvallisesti tehokas tunti koko keholle. Nivelten liikkuvuutta, lihasvoimaa, kokonaisvaltaista yleiskuntoa lisäävää ja ylläpitävää kuntovoimistelua. Reipasta voimistelua iloisen musiikin tahdissa. Tunti ei sisällä hyppyjä. Oma matto mukaan.

Kuntosali **
Urheilutalon yläkerran kuntosalilla tapahtuva kiertoharjoittelu, jossa tehdään kevyt yhteinen alkulämmittely: lyhyet venytykset ja avaukset, jonka jälkeen tehdään treeniä kuntosalilaitteilla ja muutamia vapaita painoja käyttäen. Esimerkiksi 1.30 min/paikka + siirtymäaika. Noin 20-25 paikkaa.

Mobility Circuit **
Uusi tapa harjoitella. Mobility Circuit eli liikkuvuuskuntopiiri. Tunti kehittää aktiivista liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä aerobista kestävyyttä. Harjoitus, jossa hiki virtaa ja kehität lihaksistoasi monipuolisesti. Oma matto mukaan.

Miesten treenitunti ***
Säbää, sulkkista yms. aerobista treeniä 30 min + 30 min kestävyyttä pääosin omalla kehonpainolla. Tällä tunnilla miehet treenaavat pilke silmäkulmassa ja hikipisarat ohimolla.

Muokkaus **
Monipuolinen muokkaustreeni, jossa nopean ja helpon lämmittelyn jälkeen keskitytään lihaskuntoon. Lukujärjestyksessä on 30 minuutin ja 60 minuutin muokkaustunteja. Oma matto mukaan

Tehomuokkaus ***
Kohtuullisen raskas ryhmäliikuntatunti, joka vahvistaa kehoa ja kehittää terveyskuntoa. Tehotreenitunnilla kohennetaan monipuolisesti kestävyyttä ja/tai lihaskuntoa. Tunti sopii jo jonkin verran liikkuneille naisille ja miehille. Rankemmat tehotreenitunnit tunnistat tummanvihreästä väristä. Oma matto mukaan

 

 

Kehonhuolto *

Kehonhuolto on rauhallinen ryhmäliikuntatunti, joka hoitaa sekä kroppaa että mieltä. Kehonhuollossa keskitytään mm. liikkuvuuden  ja fasciaketjuen lisäämiseen, ryhdin parantamiseensekä tukilihasten vahvistamiseen. Tunti sopii kaikille: kehonhuollosta on helppo aloittaa liikunnan harrastaminen ja aktiiviliikkujalla se toimii erinomaisesti palauttavana harjoitteena. Kehonhuoltotunteja aikataulussa ovat , BodyBalance, Kehonhuolto ja Jooga. Kuntojumppa on  tempoltaan hieman rauhallisempi lihaskuntotunti. Sopii hyvin myös kehonhuoltotunniksi. Oma matto mukaan.

BodyBalance **
Les Mills BodyBalance® tunti pitää sisällään erilaisia kehon ja mielen tasapainoa, voimaa, liikkuvuutta ja rentoutumista sekä keskittymiskykyä edistäviä harjoitteita. Liikkeet ja harjoitukset pohjautuvat mm. joogaan, Tai Chi’in ja Pilates-tekniikkaan. Ota mukaan joogamatto tai muu matto sekä vesipullo.

Katrin oma jooga *
Tunnilla opiskellaan joogaa kehon liikkuvuuden, keskittymisen ja rauhoittamisen kautta. Sopii niin aloittelijoille kuin joogaa aiemmin harrastaneille. Mukaan otetaan joustavat vaatteet ja lämmin pusero loppurentoutuksen ajaksi. Joogan perinteiset asennot tulevat tutuiksi ja hengitys liikkeen mukana. Oma matto mukaan.

Kuntojumppa *
Tämä tunti sopii  ihan kaikille! Erityisesti sinulle, joka aloittelet liikuntaa pitkän tauon jälkeen. Lempeä ja ja turvallisesti tehokas tunti koko keholle. Nivelten liikkuvuutta, lihasvoimaa, kokonaisvaltaista yleiskuntoa lisäävää ja ylläpitävää kuntovoimistelua. Reipasta voimistelua iloisen musiikin tahdissa. Tunti ei sisällä hyppyjä. Oma matto mukaan.

Kehonhuolto *
Kokonaisvaltainen 45 minuutin kehonhuoltotunti. Tunti sisältää rauhallista FasciaMethodista tuttua  liikkuvuusharjoittelua, dynaamisia täsmävenytyksiä, liikkeenhallintaharjoituksia sekä perinteistä venyttelyä.  Tule ja koe miten saat lisättyä liikkuvuuttasi koko kehossa. Oma matto mukaan.

 

Tanssitreeni

Hauskoja ja hikisiä tunteja. Aikataulun erilaiset tanssitreenit sopivat jokaiselle  musiikin ja tanssin ystävälle. Tanssitreeneissä pääsee kohentamaan kestävyyskuntoa ja parantamaan liikehallintaa. Tanssitreenejä ovat Dance, Lavis ja Vatsatanssi.

Lavis **
Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppaa, valssia, polkkaa, foxia, salsaa, jenkkaa, rock/jivea, cha-chaa ja sambaa. Tunneilla soivat niin ikivihreät kuin iskelmätaivaan uutuudetkin. Lavatanssi on niin mukavaa, että et huomaa edes kuntoilevasi! Lavis-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija.

Dance **
Vanha tuttu Retro freesatulla nimellä ja musiikilla. Back to the 90`s ja musiikillisesti piipahdellaan myös 2000-luvulla uusimpien hittien merkeissä. Grape wine, V-askel ja sivu viereen… vieläkö muistat? Nyt on aika palautella yhdessä kuviot mieleen ja lähteä liikkumaan Dancen tahtiin. Helppoja ja hauskoja askelsarjoja, ilman hyppyjä.

Vatsatanssi **
Perinteinen itämainen tanssi kehittää erityisesti selän ja keskivartalon liikkuvuutta ja hallintaa, antaa naisellista sulavuutta ja ryhdikkään, itseään kunnioittavan olemuksen. Tekniikka ei kuitenkaan ole pääasia, vaan tanssia voi pelkästä tanssimisen ilosta.

Tutustu tuntiemme fiilikseen!